dijous, 22 d’abril del 2010

Erupció del Volcà Eyjafjallajökull (ISLÀNDIA)

En els últims mesos no parem de rebre notícies sobre terratrèmols i volcans. Primer va ser Haití, després Xile, Turquia, Mèxic, Tibet...Des de començament d'any no parem! Ara ja sabeu per què es produeixen aquests fenòmens i quines són les seves terribles conseqüències. La Terra es comporta com un ésser viu, és dinàmic i està en contínua evolució. Al març, un volcà islandès va entrar en erupció. Moltes persones van ser evacuades, evitant així que el desglaç i les possibles inundacions amenacin les poblacions properes.

L'última notícia és la del volcà d'Islàndia, amb nom impronunciable, que ha paralitzat el trànsit aeri de tot Europa. Per sort, en aquest cas, no hi ha hagut morts, però si moltes pèrdues econòmiques.

Recordeu tot allò que ens van explicar al Museu dels Volcans, a Olot. Els terratrèmols no els podem predir, en canvi, abans que es produeixi una erupció volcànica ja en tenim algunes pistes.

D'altra banda, no vull deixar oblidat, com han fet els mitjans de comunicació, al poble tibetà. Segurament  heu vist a la televisió que només es parla de les pèrdues econòmiques produïdes a causa de les cendres volcàniques i de les persones que han hagut d'esperar a que es reobrís el trànsit aeri. En canvi, poc sabem sobre el que ha passat al Tibet. Les dades són esgarrifoses (617 morts). Si teniu l'oportunitat investigueu sobre el tema i feu-hi una petita reflexió. Tornem a veure com les informacions sempre són interessades.

Però ja que estem immersos en notícies sobre el volcà islandès us passo un enllaç perquè el llegiu i el puguem comentar a classe. Alguna cosa aprendrem.


Clica aquí.    ERUPCIÓ A ISLÀNDIA  


9 comentaris:

  1. Alba (la senyu de música)23 d’abril del 2010, a les 16:44

    És impressionant el vídeo de l'explosió del volcà!
    Els humans (alguns) ens pensem que podem controlar-ho tot, inclús la natura i quan aquesta fa de les seves i es mostra tal com és, indominable, tothom es queixa perquè no pot fer aquest o aquell viatge de negocis o de plaer, o perquè la companyia aèria ha perdut tants i tants milions...
    És cert el que dius Rosana, i dels morts del terratrèmol del Tibet qui en parla? Potser és que ningú havia d'anar a fer cap viatge de negocis en aquella regió o és que la vida dels qui han mort no val tant com els viatges de negocis o les companyies aèries dels europeus??

    ResponElimina
  2. Que gran l´erupcio i aixo que es petit el volcà me he quedat paradaaa ¡¡¡¡!!!!

    ResponElimina
  3. Alba ten raaooo i tu tambe Rosana esta molt xula la explicacioo i tott

    ResponElimina
  4. Si,si es molt imprecionant per ser tan petit!!

    guapaaa!!
    per:alba

    ResponElimina
  5. Rosana es molt inteligent posant cosa sobre el volca d´Islandia

    ResponElimina
  6. Quan jo vaig veure un reportatge el volca era patit,lo que pot fomar un volcanet addeeeuuuu¡

    ResponElimina
  7. Rosana moltas gracies per posar aquest video del volcan,esta molt interesant aquet tema, pero sembla que purtem molta mala sort per que desde que em cumensart a parlar de aixo els volcans an comensat a esclatar tots els volcans jajaja dew.

    ResponElimina
  8. LA ERUPCIO ES GEGANT.
    SI JO ESTIGUE ALLA E SUICIDARIA.
    XDXDXDXDXDXDXDXD

    ResponElimina
  9. Aaaa per aixo va ser una explocio tan gran el gelt es va barrejar amb el magma i va fer un explocio tremenda.

    ResponElimina