dijous, 26 de novembre del 2009

Katia i Maurice Krafft



Maurice i Katia Krafft van ser vulcanòlegs, coneguts per ser pioners en filmar, fotografiar i gravar volcans, arribant moltes vegades als peus dels fluxos de lava. Es van conèixer a La Universitat d'Estrasburg, i la seva carrera com a observadors de volcans va començar poc després. Amb pocs diners, van estalviar per a un viatge a Stromboli on fotografiar l'erupció. En comprovar que la gent estava interessada en els seus documents sobre erupcions, aviat van fer d'això la seva professió, el que els va permetre viatjar per tot el món. Es van casar als anys 70 i no van tenir fills. Van dedicar la seva vida a l'estudi dels volcans.
Els Krafft eren sovint els primers a arribar a un volcà actiu, van ser respectats i envejats per molts vulcanòlegs. Les seves seqüències dels efectes de les erupcions volcàniques eren un factor important per beneficiar-se de la cooperació de les autoritats locals que observaven l'amenaça volcànica. Un bon exemple d'això va ser després del començament de l'activitat de la muntanya Pinatubo el 1991, a Filipines, on el seu vídeo dels efectes de l'erupció del Nevado del Ruiz a Colòmbia va ser mostrat a un gran nombre de persones, incloent a la Presidenta Filipina. D’aquesta manera van convèncer a molts escèptics de la necessitat d'evacuació de la zona.
El juny de 1991 mentre filmaven erupcions de la muntanya Unzen (Japó), van ser atrapats per un flux piroclàstic, que en qüestió de segons va ocupar tota la vall on es trobaven els Krafft. Van morir a l'acte juntament amb 40 periodistes que també cobrien les erupcions.

2 comentaris:

  1. Rosana perque no possas el de la nena aquella que vas dir.AdEuuuUuuuUUUUUU.Rosana.adeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a tooooootssssssssssssssss

    ResponElimina
  2. marc ha dit
    esta molt interesant el video de la Katia i el
    Maurice krafft

    ResponElimina